vrijdag 23 februari 2007

Opgeslokt door Moeder Aarde

Voor de categorie "bizar": in Guatemala Stad is -om onverklaarbare reden- ineens een groot gat in de grond ontstaan. In dit gat, dat enkele honderden meters diep is, zijn gebouwen, auto's en mogelijk mensen verzwolgen.

"Deskundigen" stellen dat het gat onstaan kan zijn door een combinatie van zware regenval en een lekkend riool.

Hmm, hoe wordt je deskundige op het gebied van plotseling, mysterieus verschijnende gaten in de grond? Het lijkt me lastig expertise op te bouwen over iets wat eigenlijk nooit voorkomt. Ja, een gat waarin een bus deels wegzakt, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen, maar gaten van enkele honderden meters diep? Dat komt haast nooit voor, dus die deskundigheid zal ook wel meevallen.

Misschien is het wel iets anders. Misschien is het wel een alliantie van aggressieve mollen die er genoeg van hebben altijd uit het gras verjaagd te worden, wraak nemend voor hun broeders die in een mollenval tragisch om hun eind kwamen.

Of een enorme regenworm, zoals in de "nostalgische" thriller Tremors (I, II en III).

Misschien had Moeder Aarde er genoeg van dat we haar altijd leeghalen voor grondstoffen en besloot ze iets terug te pakken.

En anders is het misschien Hades, die een raampje opendeed omdat hij het wat heet kreeg in de onderwereld (ook daar slaat global warming toe).

Wie het weet mag het zeggen, maar ga bij zoiets unieks niet lopen bléren dat je een deskundige bent, want dat slaat echt nergens op. Ik krijg daar een beetje het "land-der-blinden"-gevoel bij....

Geen opmerkingen: